Een nieuwe richting

werk-zoeken 500x500_2De elektrotechnische sector wordt de laatste jaren steeds meer geteisterd door de Europese crisis. Het gewicht van onze schulden drukt soms zelfs te zwaar op de overbelaste schouders van onze sector. Tot nu toe valt de echte schade nog mee. De verwachting is zelfs dat het spoedig beter zal gaan met de elektrotechnische sector. Desondanks slaat de sector alsnog een nieuwe richting in. Elektrotechniekgiganten verdwijnen uit het Nederlands bedrijfslandschap om plaats te maken voor de snel oprukkende ICT-sector. Betekent dat het begin van het einde voor de carrières Nederlanders die werkzaam zijn in deze verwelkende sector? Zeker niet. Er wordt hard gewerkt om de overgang van elektrotechniek naar ICT zo gladjes mogelijk te laten verlopen. Een voorbeeld hiervan is het techniekpact , dat is opgericht om meer mensen werkzaam te krijgen in de technische sector. Zo kan de sector zelfs groeien terwijl de invloed van de crisis wordt verdeeld over het hele werkveld en niet specifiek de elektrotechniek.

Het is algemeen bekend dat er in de technische sector en de ICT-sector een schrijnend tekort aan degelijk geschoold personeel bestaat. Hoogopgeleide elektrotechnici schitteren in afwezigheid en dat beginnen energiebedrijven te voelen. Om dit probleem het hoofd te bieden, werken Enexis en Avans Hogeschool zo veel mogelijk samen teneinde de arbeidsmarkt precies te bieden wat deze nodig heeft.

Groot initiatief

Enexis is niet enkel met Avans Hogeschool in zee gegaan. Er is ook een brug geslagen tussen Enexis en de Limburgse Zuyd Hogeschool. Dankzij de samenwerking met drie andere onderwijsinstituten van Avans Hogeschool zit er dus flink schot in de zaak.

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.