Hiep hiep hoera

Elke branche heeft haar eigen vakverenigingen en -organisaties. Zo ook de elektrotechnische sector met zijn Nederlands Elektrotechnisch Comité. Deze vakvereniging is onlangs behoorlijk in het zonnetje gezet wegens haar honderdjarige bestaan. Dat is geen geringe prestatie, waarvoor ze dan ook een passend cadeau heeft gekregen: het predicaat Koninklijk.

Koninklijke zegen

Het predicaat Koninklijk, dat klinkt als een nogal hooghartige titel. In feite valt het reuze mee. Het predicaat is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan elke organisatie die honderd jaar bestaat en van nut is voor het vaderland. Het Nederlands Elektrotechnisch Comité heeft het predicaat Koninklijk zeker niet alleen aan zijn hoge leeftijd te danken, maar ook aan zijn verdiensten voor de Nederlandse elektrotechnische industrie. Het is een bijzondere onderscheiding, want alleen de koningin kan zich over de mogelijke uitreiking buigen.

NEC

Wat doet het Nederlands Elektrotechnisch Comité nu precies, naast prijzen in ontvangst nemen? Nou, behoorlijk wat. Het Comité vertegenwoordigt de Nederlandse elektrotechnische industrie en treedt in overleg met buitenlandse elektrotechnische sectoren om zo een eenduidige en efficiënte samenwerking te garanderen. Dat doet het al honderd jaar, dus de invloed van deze organisatie is niet te onderschatten.

communicatie-techniek

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.